Leerlinggegevensverzoekbericht
- Protocol
- Alles-in-één-overdracht
Dit is het verzoek om de volledige set van leerlinggegevens binnen het protocol Alles-in-één-overdracht. Dit definieert ook de school waarvan men de gegevens wil hebben.
Uitwisseling Leerlinggegevens en Resultaten versie 2.2.1
Een bericht is hetgeen verzonden wordt van het ene naar het andere ict-systeem met daarin de informatie die overgedragen moet worden.
In UWLR zijn een aantal basisstructuren gedefinieerd waarop de inhoud van de berichten zijn samengesteld. Afhankelijk van het scenario (het doel) en de stap in het protocol wordt de uiteindelijke gegevensstructuur van het bericht bepaald.
Dit is het verzoek om de volledige set van leerlinggegevens binnen het protocol Alles-in-één-overdracht. Dit definieert ook de school waarvan men de gegevens wil hebben.
Dit is het bericht met de volledige set van leerlinggegevens als antwoord op het LeerlinggegevensVerzoek en wordt uitgewisseld binnen het protocol Alles-in-één-overdracht.
Dit is het verzoek om alle groepgegevens van een school binnen het protocol Getrapte overdracht. Deze berichtstructuur is gelijk aan de aanroep voor een volledig set van leerlinggegevens en definieert ook de school waarvan men de gegevens wil hebben. Het kent daarnaast een ander omringende structuur.
Dit is het antwoord op het StructuurVerzoek en wordt uitgewisseld binnen het protocol Getrapte overdracht. Deze structuur is identiek aan het antwoord voor een volledig set van leerlinggegevens behalve dat enkel de school- en alle groepsgegevens worden doorgegeven. Het kent daarbij een ander omringende structuur.
Dit is het verzoek om leerlinggegevens binnen het protocol Getrapte overdracht. Deze structuur is gelijk aan de aanroep voor een volledig set van leerlinggegevens en definieert ook de school waarvan men de gegevens wil hebben. Er wordt daarbij een specificatie van de gevraagde groepen aan toegevoegd. Het kent daarnaast een ander omringende structuur.
Dit is het antwoord op het LeerlingenVerzoek en wordt uitgewisseld binnen het protocol Getrapte overdracht. Deze structuur is identiek aan het antwoord voor een volledig set van leerlinggegevens behalve dat enkel de school- en leerlinggegevens worden doorgegeven van de gevraagde groepen. Het kent daarbij een ander omringende structuur.
Dit is het verzoek om leerkrachtgegevens binnen het protocol Getrapte overdracht. Deze structuur is gelijk aan de aanroep voor een volledig set van leerlinggegevens en definieert ook de school waarvan men de gegevens wil hebben. Er wordt daarbij een specificatie van de gevraagde groepen aan toegevoegd. Het kent daarnaast een ander omringende structuur.
Dit is het antwoord op het LeerkrachtenVerzoek en wordt uitgewisseld binnen het protocol Getrapte overdracht. Deze structuur is identiek aan het antwoord voor een volledig set van leerlinggegevens behalve dat enkel de school- en leerkrachtgegevens worden doorgegeven van de gevraagde groepen. Het kent daarbij een ander omringende structuur.
Dit is een verzoekbericht, hier zitten al direct de leerresultaten en toetsdefinities in.
Dit is een antwoordbericht en bevat alleen de bevestiging van ontvangst van de leerresultaten en toetsdefinities.
Het is mogelijk dat de toetsdefinities apart van leerresultaten worden uitgewisseld. De toetsdefinities worden door de EA bepaald.
Deze gegevensstructuur bevat de blokken school, groepen, leerlingen, leerkrachten.
Dit is de gegevensstructuur voor de toetsdefinities. De toetsdefinities worden door de EA bepaald.
Dit is de gegevensstructuur die de resultaten per leerling bevatten.
De gegevensstructuur met de klantnaam, klantcode en autorisatiesleutel. Deze gegevens worden gegenereerd in het protocol Autorisatie.
Vocabulaires worden geïmplementeerd middels een VDEX-XML. Dit is een door het IMS vastgelegd formaat. Er zijn diverse soorten VDEX-structuren. Voor deze afspraak zijn de volgende van belang:
Het LAS wordt geacht de verschillende foutsituaties zoals in de toelichting beschreven te onderscheiden en de juiste foutcode te retourneren.
Binnen deze afspraak wordt het <faultcode>
-element gebruikt om de soort fout met behulp van een code aan te duiden (volgens de extensie zoals vastgelegd in SOAP 1.1). In het <faultstring>
-element moet een zo duidelijk mogelijke tekstuele foutboodschap worden geplaatst met meer details over de opgetreden fout. De exacte invulling hiervan wordt aan het LAS overgelaten. Andere SOAP-foutberichtelementen (zoals het <details>
-element) mogen optioneel gebruikt worden voor het doorgeven van aanvullende informatie.